Van kandidaat tot klant: Marco’s vertrouwen in GHYSELS

In de snel evoluerende wereld van technologie zijn bedrijven voortdurend op zoek naar visionaire leiders die de technische voorhoede kunnen aansturen en innoveren. Een dergelijke leider is Marco van Renswoude, een gepassioneerde technoloog met een scherp inzicht in zowel technische details als menselijke dynamiek. Als R&D Manager bij Inepro speelt Marco een cruciale rol in het sturen van technologische strategieën en het opbouwen van een succesvol ontwikkelteam.

Van beste techneut naar leidinggevende

Marco van Renswoude (53) uit Alphen aan den Rijn heeft een lange carrière in technologie. Ooit startte hij als junior R&D developer in een machinefabriek, en groeide daarna uit tot een senior met diepgaande kennis van grote mechanische constructies. Marco: ‘Wat vaak gebeurt, is dat de beste techneut de rol van leidinggevende op zich neemt. Misschien kun je in de eerste periode nog leiding geven vanuit je technische bekwaamheden. Daarna groeit het besef dat je om manager te zijn nieuwe vaardigheden nodig hebt. Plus liever neem je professionals aan die uitblinken in zaken waarin je zelf niet de expert bent. Dit besef was een keerpunt voor mij. Ik besloot een opleiding HBO Management te volgen om mijn leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen. Het draait niet alleen om het behouden van je technische expertise, maar ook om het verwerven van vaardigheden om een succesvol team te vormen en te leiden.’

Zin in de maandagochtend

Op een bepaald punt in zijn carrière voelde Marco de behoefte aan een nieuwe uitdaging, een rol waarin hij zijn technische kennis kon benutten en tegelijkertijd zijn managementvaardigheden kon inzetten. Hij zocht naar een omgeving waar zijn technologische kennis nodig was. Een plek waar hij zijn stempel kon drukken en waar hij de maandagochtend met opwinding tegemoet kon zien. Deze zoektocht leidde hem naar GHYSELS en een eerste kennismaking met Bart. 

Marco: ‘De manier waarop Bart naar mij luisterde, de vragen die hij stelde… Ik wist dat hij begreep wie ik was, wat ik zocht en dat hij de juiste plek voor mij ging vinden.' Bart stelde Marco voor bij Inepro, een toonaangevend Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in innovatieve oplossingen voor cashloos betaalsystemen, toegangscontrole en energiebeheer.

Sinds juni is Marco aan de slag bij Inepro, binnen de vertical beveiligde identificatie- en authenticatie processen. Als R&D Manager leidt hij niet alleen een team van ontwikkelaars en SaaS-ontwikkelaars, maar combineert hij ook technologische visies met commerciële mogelijkheden. Hij werkt aan de zoektocht naar nieuwe marktcombinaties rondom de identificatie van multifunctionele printers. Deze verschuiving wordt aangedreven door een verminderd papierverbruik, aangezien we steeds meer gewend zijn om onze taken digitaal op schermen uit te voeren. 

Hoe gaat Inepro hun doelen halen in een veranderende markt? Marco heeft daar samen met de commercieel manager een plan voor bedacht. 

Managen met verstand van de technische inhoud

Advies van Marco voor alle managers in hightech is dat diepgaande kennis van de inhoud een plus is.  Ten eerste stelt het je in staat om de juiste vragen te stellen. Als je goed begrijpt waar het over gaat, kun je binnen het team gerichte en relevante vragen formuleren. Zo help je hen om hun gedachten te ordenen en problemen effectief aan te pakken.

Een ander voordeel van het hebben van verstand van de inhoud is ook dat je veel beter de risico's kan inschatten, efficiëntie kan verhogen en een (technische) visie kan creëren. Omdat je weet wat een optimale omgeving is voor een techneut om te excelleren.

Investeren in persoonlijke ontwikkeling

Omdat Marco zo goed is geholpen door Bart, is hij van geplaatste kandidaat inmiddels ook opdrachtgever geworden van GHYSELS. 

Marco: ‘Eén van de dingen die ik enorm waardeer, is de informele toon van onze gesprekken. Het zorgt ervoor dat ik me op mijn gemak voel en dit heeft een basis van vertrouwen gelegd die essentieel is in onze samenwerking. Wat ik vooral bewonder, is Bart's toewijding om zijn beloften na te komen. Dit is een aspect waarin GHYSELS zich echt onderscheidt van andere bureaus. Ik heb geleerd dat consistentie in het nakomen van afspraken niet vanzelfsprekend is, en Bart heeft hierin echt uitgeblonken. Deze betrouwbaarheid is van onschatbare waarde en heeft mijn vertrouwen in hem versterkt.’

Marco heeft voor de werving via GHYSELS gekozen omdat Bart diep inzicht heeft in de behoefte van Inepro op dit moment.
‘Bart begrijpt niet alleen de technische aspecten, maar heeft ook een scherp inzicht in de bedrijfscultuur en welk soort individuen er goed bij passen. Ons bedrijf is dynamisch, nog niet alle processen zijn volledig gestroomlijnd zoals in grote bedrijven. Niet alle professionals zijn hiervoor geschikt.’

Klaar voor de toekomst van high tech?

Klaar om de toekomst van hightech te vormen? Ontdek hoe ons recruiter consultancy bureau jou kan ondersteunen op de weg naar succes. Of je nu op zoek bent naar toptalent om je team te versterken of je volgende uitdagende carrièrestap wil zetten, wij staan voor je klaar. Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen bouwen aan de innovaties van morgen!

Meer blogs

jos.png

Van escalatie naar rust door goede communicatie

project.jpg

Zo groei jij van een projectmanager uit tot een projectleider

greinermodel.png

Waar staat jouw (PM) organisatie?

NTS Group
Logo Sonion
Logo Demcon
Sioux Technologies
Logo VDL ETG
GKN
Cowmanager

Wil jij kennismaken?

Ben jij een organisatie die op zoek is naar advies voor je project of programma omgeving? Of juist een professional die graag nieuwe uitdagingen wil verkennen. Wij helpen je vooruit!

sioux-technologies-ghysels.png

We geven je graag advies!

06 517 62 117 bart@ghysels.nl Contact opnemen