8768_hanson-lu-op_2c31zwpm-unsplash.jpg

Aerospace & Defense

De economie van Nederland is onlosmakelijk verbonden met de luchtvaart. Dit kleine land is groot in luchtvaartexpertise.

Vliegwiel

Dankzij de grote concentratie van hoogontwikkelde expertise en maakbedrijven, heeft de Nederlandse vliegtuigindustrie (commercieel en defensie) een sterke internationale positie. Nederlandse bedrijven leveren bijdragen aan vrijwel elk vliegtuig dat momenteel vliegt of wordt gebouwd.

Complexiteit

Projecten in dit werkgebied kenmerken zich door complexiteit, tijdsdruk en hoge beveiligingsgraad vanwege de gevoelige informatie. Vele technische disciplines (software, elektronica, mechanica, optica, fysica) moeten worden opgelijnd om samen de geavanceerde nieuwe systemen te kunnen realiseren. Daarbij zijn de teams vaak verspreid over diverse locaties en leveren allemaal deelproducten aan een grote assemblage- en testlocatie.  

Voortstuwen

Projectmanagement in de Nederlandse luchtvaartindustrie draait vooral om het vergroten van de voortstuwende kracht. Deze wereld drijft op voortdurende ontwikkeling, innovatie en verbetering. Nederlandse bedrijven werken daarom veelvuldig samen binnen een ecosysteem van onderwijs (3 TU’s), onderzoeksinstituten en specialistische bedrijven op het gebied van prototyping en testen. Daarnaast spelen start-ups in de luchtvaart een steeds grotere rol bij de baanbrekende innovaties binnen de sector.

NTS Group
Logo Sonion
Logo Demcon
Sioux Technologies
Logo VDL ETG
GKN
Cowmanager

Jij wilt vooruit!?

Ben je een organisatie met een projectuitdaging? Of juist een kandidaat die daaraan toe is? Neem vrijblijvend contact op. Wij denken graag met je mee en wie weet, helpen we je vooruit.

sioux-technologies-ghysels.png