pexels-mart-production-7089626.jpg

Medical

De MedTech is een markt met vele gezichten, waarbij producten variëren van braces tot MRI-scanners en van krukken tot operatierobots.

Decentraal

De Medical sector bestrijkt alle domeinen in de zorg: diagnostiek, curatieve en langdurige zorg. De innovatiesnelheid in de branche ligt hoog, mede doordat patenten, data- en marktexclusiviteit een korte doorlooptijd kennen. Bovendien heeft Europa een gedecentraliseerde markttoelatingsprocedure. Uit het KPMG rapport ‘The MedTech Market of The Netherlands’ (2018) blijkt dat de Nederlandse markt voor Medical een omvang heeft van zo’n €4,7 miljard. 

The technology mix

Het gebruik van technologie is in Medical alom aanwezig. Te denken valt aan nano- en sensortechnologie, fotonica, robotica en digitale ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie, het gebruik van Big Data, VR/AR en IoT. En in de zorg zien we: 3D-printen, robots, Imaging, Wwearables (die gezondheidswaarden meten) en sensoren. Professionals met werkervaring op één of meerdere technologiedomeinen kunnen in Med Tech hun hart ophalen.

Hoogwaardige ontwikkeling

Projectmanagement in Medical is er vooral op gericht om kosten en planning beheersbaar te houden en de time-to-market zo kort mogelijk. De Medical sector is een uitdagende internationale werkomgeving waarbij succes wordt bepaald door hoogwaardige prototyping en ontwikkeling, uitgebreid testwerk conform standaarden en regelgeving en een goed proces voor industrialisatie en commercialisatie.

Contact opnemen
NTS Group
Logo Sonion
Logo Demcon
Sioux Technologies
Logo VDL ETG
GKN
Cowmanager

Jij wilt vooruit!?

Ben je een organisatie met een projectuitdaging? Of juist een kandidaat die daaraan toe is? Neem vrijblijvend contact op. Wij denken graag met je mee en wie weet, helpen we je vooruit.

sioux-technologies-ghysels.png