Coachingstraject: een stevige start

Onze coaches bieden uitgebreide ondersteuning aan bedrijven én professionals op diverse terreinen om jouw succes in R&D- en industrialisatieprojecten te vergroten. Hierbij richten we ons op het ontwikkelen van projectmanagementmethoden, besluitvorming, probleemoplossing en het bevorderen van innovatie maar ook een strategische focus, stressmanagement, verbeterde communicatievaardigheden, leiderschap, stakeholdermanagement, planning en organisatie en teamontwikkeling. Kortom, wij helpen professionals om effectiever te opereren in complexe projectomgevingen en om baanbrekende oplossingen te ontwikkelen. Ook voor bedrijven die vastlopen in hun organisatie en extra ondersteuning nodig hebben van coaches van Ghysels, bieden wij waardevolle begeleiding.

Hierin helpen wij jou groeien

De start van een project en nieuwe baan, brengt onzekerheid met zich mee. Of je nou veel of weinig ervaring hebt in het managen van projecten. Wij geloven in persoonlijke groei en zien iedere opdracht als een nieuwe kans om te groeien als professional. Dat is de reden dat wij jou, meteen na jouw start, een coachingstraject van een half jaar aanbieden. Wij investeren in jouw coaching, net zoals iedere topsporter investeert in een topcoach. Het bedrijfsleven is ook een topsport, een plek waar je veel dingen echt niet in je eentje voor elkaar krijgt. Dat is precies de reden dat wij jou na de start via coaching helpen om sneller stevig te staan.

Focus
Onze coach helpt jou met een heldere strategische focus. Dit betekent het stellen van duidelijke doelen, prioriteiten en het ontwikkelen van een langetermijnvisie voor projecten in deze complexe omgevingen.

Stressmanagement
R&D en industrialisatieprojecten kunnen stressvol zijn vanwege de hoge verwachtingen en tijdsdruk. Coaching kan projectleiders leren hoe ze stress kunnen beheersen en hun emotionele intelligentie kunnen verbeteren om effectief met uitdagingen om te gaan.

Communicatie
Verbeter jouw vermogen om duidelijke instructies te geven, te luisteren naar feedback en problemen op te lossen.

Leiderschap
Word nog beter in het leiden van een team en hen motiveren om de doelen te bereiken. Delegeer taken, coach teamleden en los problemen op. Leer teams inspireren, motiveren en begeleiden, wat essentieel is in R&D en industrialisatieprojecten.

Stakeholdermanagement
Oefen slim en structureel invloed uit op belanghebbers en boek eerder en meer succes binnen een project.

Planning en organisatie
Organiseer jouw projecten nog slimmer. Wij helpen jou met het projectplan, het opstellen van een projectbudget, een tijdschema en het monitoren van de voortgang.

Teamontwikkeling
Een coach kan helpen bij het bouwen van sterke, cohesieve teams in R&D- en industrialisatieomgevingen. Dit omvat het bevorderen van samenwerking, communicatie en het oplossen van conflicten binnen het team.

Projectmanagementmethoden
Verbreed jouw kennis van projectmanagementmethoden en -tools om het project efficiënt en effectief te beheren.

Besluitvorming en probleemoplossing
Onze coaches helpen projectleiders bij het ontwikkelen van betere besluitvormings- en probleemoplossingsvaardigheden. Dit is cruciaal in R&D-omgevingen waar complexe technische vraagstukken moeten worden aangepakt.

Innovatiebevordering
Onze coaches helpen jou bij het aanmoedigen van innovatief denken en het verkennen van nieuwe benaderingen binnen projecten. Dit kan leiden tot baanbrekende oplossingen en concurrentievoordeel.

Zo werkt het

Op basis van jouw persoonlijke groeiplan en de context van het bedrijf waarin jij bent gestart, coachen wij jou om een nóg betere professional te worden en nog meer waarde toe te voegen.

Over onze coach Karin Rosch

Karin Rosch. Na 30 jaar projectmanagement bij onder andere Philips en VDL heeft zij alles al eens gezien en meegemaakt. Zij houdt jou een spiegel voor, en is de vertrouwenspersoon van buiten de organisatie die weet wat jouw uitdagingen zijn. De coachingsgesprekken zijn gericht op de praktijk en het project dat je onder handen hebt. Je kunt aan jouw persoonlijke mentor de situaties uit jouw project voorleggen, en de zaken waar je mee worstelt bespreken. En die je kunt raadplegen als je ergens niet uitkomt. 

Karin is iemand die jou stilzet om na te denken over de juiste aanpak en prioriteiten. Zij helpt jou om de rust, focus en structuur aan te brengen. Hoe complex, dynamisch en hectisch jouw dagelijkse realiteit ook is.

Robbert-Jan van Berkel ging via GHYSELS aan de slag bij VECO

‘Karin heeft veel ervaring met het opzetten en runnen van een afdeling PMO, en ik maak dankbaar gebruik van haar kennis als mijn coach en adviseur. Zij helpt mij met het plannen en organiseren van verbeteringen voor het PMO-team. Bijvoorbeeld bij het beter structureren van projecten en het detecteren van ontwikkelpunten. Ze heeft daarnaast ook goede ideeën over hoe ik het portfolio en programmamanagement beter kan aanpakken. Ik ben heel blij dat ik deze support krijg aangeboden via GHYSELS, en vind dat ze zich daardoor als recruiter echt onderscheiden in de markt.’

Lees zijn verhaal

Inspiratie opdoen en leren van andere vakgenoten?

GHYSELS draagt dagelijks bij aan de groei en ontwikkelingen van projectmanagers, consultants en professionals binnen de hightech branche. Wil jij nog beter worden in jouw vak en leren van vakgenoten? Bezoek dan ook onze kwartaalbijeenkomsten. Raadpleeg onze agenda voor het eerstvolgende event.