3574_alexandre-debieve-fo7jilwjotu-unsplash.jpg

Semicon & Hightech

De semiconductor- en hightech-industrie brengt vele essentiële componenten voort voor de hedendaagse samenleving. 

Requirements

In deze enorm kapitaal- en kennisintensieve branche zijn de eisen torenhoog. Hightech-machinebouwers combineren precisie en snelheid tot een ongekend niveau. Nederland heeft met een aantal voorname spelers een uitstekende positie op het hightech wereldtoneel en werkt onder andere op de terreinen chip-lithografie, halfgeleiderontwerp en -productie, photonica, 3D printing, mechatronica, Big Data en Internet of Things.

Complexiteit

Projecten in dit werkgebied kenmerken zich door een enorme complexiteit en tijdsdruk. Vele technische disciplines (software, elektronica, mechanica, optica, fysica) moeten worden opgelijnd om samen een grootse nieuwe prestatie te kunnen neerzetten. Teams zijn vaak verspreid over de wereld aan het werk met tijdverschil, taal- en culturele barrières als gevolg. Productie en ontwikkeling vindt plaats op het scherpste van de technische snede.

Beheersbaar houden

Projectmanagement in Semicon & Hightech is een methode om kosten en planning beheersbaar te houden, werk effectief en efficiënt en kwaliteit hoog. De kenmerken van dit werkveld maken dit tot een uitdagende werkomgeving waarbij succes wordt bepaald door een helder gezamenlijk doel, een strakke sturing op planning en het vermogen om verschillende werelden (in afstand en in technische discipline) soepel bij elkaar te brengen.

NTS Group
Logo Sonion
Logo Demcon
Sioux Technologies
Logo VDL ETG
GKN
Cowmanager

Jij wilt vooruit!?

Ben je een organisatie met een projectuitdaging? Of juist een kandidaat die daaraan toe is? Neem vrijblijvend contact op. Wij denken graag met je mee en wie weet, helpen we je vooruit.

sioux-technologies-ghysels.png