Recruitmentbureau voor projectmanagers: 4 stappen naar jouw nieuwe uitdaging

Over de leukste uitdaging hoor je meestal te laat. Het project loopt al. Juist daarom is het zo belangrijk dat wij nu al samen het gesprek aan gaan. Wij zijn namelijk voortdurend in contact met de markt en ondersteunen ambitieuze organisaties bij de realisatie van hun plannen. Wil je dat wij jou introduceren voor een passende uitdaging? In dit blog lees je hoe wij jou als projectmanager in 4 stappen helpen naar een nieuwe uitdaging.

1. Vertel ons wie je bent

Het perfecte project voor jou vinden, begint met weten wie jij bent. Je neemt contact met ons op, of wij benaderen jou. 

Tijdens een eerste (telefoon)gesprek komen wij er al snel achter wat jij zoekt, en wat voor jou belangrijk is. Jij hebt natuurlijk een uitgesproken mening over wat voor bedrijf bij jou past, welk type projecten en uitdagingen en waarom jij op zoek bent naar iets nieuws. 

Wij kunnen al snel inschatten of wij iets voor jou kunnen betekenen. Is dat het geval, dan plannen wij een intake met jou in voor een eerste kennismaking. Via teams, of op ons kantoor op de High Tech Campus in Eindhoven. Dan kun je meteen zien waar onze netwerkevents plaatsvinden. Natuurlijk is jouw LinkedIn-profiel bij ons bekend, maar wij vragen jou vooraf aan het gesprek om ons jouw CV toe te zenden. 

Bij het gesprek voor nadere kennismaking komen jouw werkervaring en competenties uitgebreid aan bod, net als jouw stijl, ambities, gewenste rollen en de business context. Ook bespreken wij de keuzes die je hebt gemaakt tijdens jouw carrière. Belangrijk vinden wij om te weten wat jou écht drijft, wat jij écht leuk vindt om te doen. Want dat is ook waar jouw kracht ligt. Ook bespreken wij jouw opzegtermijn, wensen voor reistijd, salaris en arbeidsvoorwaarden. 

Het kennismakingsgesprek draait kortom echt om jou en jouw wensen. Wij zijn goed in luisteren, en geven jou ook proactief advies over het zetten van de juiste stappen om jouw doel te bereiken. Ook laten jou weten welke vacatures mogelijk bij jou passen.  

2. Op gesprek bij het bedrijf van jouw keuze

Wanneer wij een match voor jou hebben, hoor je dat meteen van ons. Wij schieten niet met hagel, omdat wij goed naar jou hebben geluisterd tijdens de intake. Wanneer wij een bedrijf en een vacature en project aan jou voorleggen, vertellen wij de reden waarom deze interessant voor jou is. Bijvoorbeeld: het is een organisatie met korte lijnen in de communicatie, geen overlegcultuur en je krijgt veel verantwoordelijkheid. Zodra de uitdaging duidelijk voor jou is, en jou aanspreekt, dan plannen wij een gesprek voor jou in.

Deze kennismaking op locatie bij het bedrijf verplicht jou tot niets. Het gaat erom dat jij op een ontspannen manier een kijkje in de keuken neemt, zodat jij kunt bepalen of de uitdaging jou aanspreekt. Wij vragen jou om zelf het gesprek voor te bereiden, door onderzoek te doen naar het bedrijf, naar de gesprekspartners en de uitdaging. Wij lichten jou hierover natuurlijk ook voor. Na afloop van het gesprek vertel jij ons hoe je het gesprek hebt ervaren. En of je klaar bent voor de volgende stap.

3. Verwachtingen naar elkaar uitspreken

Na afloop van het gesprek, vertel jij ons hoe jij de kennismaking hebt ervaren. En of de functie, het bedrijf en het team inderdaad voldoet aan jouw verwachtingen. 

  • Spreekt het bedrijfstype, en de cultuur jou nog steeds aan?

  • Matcht de vacature met de daadwerkelijke baan qua verantwoordelijkheden, uitdaging en mogelijkheid om door te groeien in de functie? 

  • Is het voor beide partijen duidelijk wat de salarisvoorwaarden zijn en de opzegtermijn?

Dit soort zaken komen aan bod tijdens de evaluatie. 

Met het bedrijf voeren wij ook een evaluatiegesprek. Het is onze rol om duidelijkheid te scheppen over de verwachtingen van beide kanten. Wij zorgen ervoor dat alle partijen op één lijn zitten. Daarnaast bewaken wij de snelheid in het proces, zodat het niet te lang hoeft te duren voordat jullie samen de volgende stap zetten.

4. Akkoord over arbeidsvoorwaarden en arbeidscontract

Omdat jouw wensen over salaris, arbeidsvoorwaarden en opzegtermijn al bij ons bekend zijn, werken wij snel en efficiënt aan het bereiken van een akkoord. Vervolgens ontvang jij een contract. 

Gaat het om een klus op basis van detachering, dan ontvang je dit contract van ons. Gaat het om een vaste aanstelling, dan ontvang je het contract van de Hr-afdeling van het bedrijf waar je aan de slag gaat. Wij controleren dit contract en adviseren jou hier ook over. De ondertekening van het arbeidscontract gebeurt digitaal of op locatie bij jouw nieuwe werkgever.

5. Een stevige start

De start van een project en nieuwe baan, brengt onzekerheid met zich mee. 

Of je nou veel of weinig ervaring hebt in het managen van projecten. Omdat wij geloven in persoonlijke groei, geloven wij dat iedere opdracht weer een nieuwe kans is om te groeien als professional. Dat is de reden dat wij jou, meteen na jouw start, een coachingstraject aanbieden. 

In de periode van een half jaar trek je op met coach en adviseur Karin Rosch. Na 30 jaar projectmanagement bij onder andere Philips en VDL heeft zij alles al eens gezien en meegemaakt. Zij houdt jou een spiegel voor, en is de vertrouwenspersoon van buiten de organisatie die weet wat jouw uitdagingen zijn. De coachingsgesprekken zijn gericht op de praktijk en het project dat je onder handen hebt. Je kunt aan jouw persoonlijke mentor de situaties uit jouw project voorleggen, en de zaken waar je mee worstelt bespreken. En die je kunt raadplegen als je ergens niet uitkomt. 

Karin is iemand die jou stilzet om na te denken over de juiste aanpak en prioriteiten. Zij helpt jou om de rust, focus en structuur aan te brengen. Hoe complex, dynamisch en hectisch jouw dagelijkse realiteit ook is. 

Wij investeren in jouw coaching, net zoals iedere topsporter investeert in een topcoach. Het bedrijfsleven is ook een topsport, een plek waar je veel dingen echt niet in je eentje voor elkaar krijgt. Dat is precies de reden dat wij jou na de start via coaching helpen om sneller stevig te staan.

Lees hier hoe zo’n coachingstraject voor een stevige start in zijn werk gaat.

Waar wil jij binnenkort een project leiden?

Wij geloven dat ieder mens af en toe ondersteuning kan gebruiken om het beste in zichzelf naar boven te brengen. Vooral bij de start van jouw nieuwe baan of opdracht. Wil jij als top project-, programma- en portfoliomanagers verbonden worden aan een organisatie die vooruit wil? Misschien hebben wij wel precies wat jij zoekt. Als recruitment, consultancy en coachingsbureau hebben wij 100% focus op het projectmanagement vakgebied. Jij kunt via ons starten als projectmanager (ad interim, vaste baan of detachering) in de maakindustrie, pharma, automotive, R&D en meer. Neem dan contact met ons op, bel ons op via +316 517 62 117, stuur een e-mail naar bart@ghysels.nl of kom langs op ons kantoor aan de High Tech Campus in Eindhoven.

Meer blogs

discover_your_potential_how_coaching_can_ease.jpg

Ontdek uw potentieel: hoe coaching stress bij R&D-projecten kan verlichten

ayat.jpg

‘Zo manage je als projectmanager jouw succes van tevoren’

jellegrimbergen.jpg

Zo word je onderdeel van baanbrekende technologische ontwikkelingen

NTS Group
Logo Sonion
Logo Demcon
Sioux Technologies
Logo VDL ETG
GKN
Cowmanager

Wil jij kennismaken?

Ben jij een organisatie die op zoek is naar advies voor je project of programma omgeving? Of juist een professional die graag nieuwe uitdagingen wil verkennen. Wij helpen je vooruit!

sioux-technologies-ghysels.png

We geven je graag advies!

06 517 62 117 bart@ghysels.nl Contact opnemen