Zo word je onderdeel van baanbrekende technologische ontwikkelingen

Ontmoet Jelle Grimbergen, een doorgewinterde Supply Chain Professional die de druk van enorme verliezen trotseert door stilstand bij zijn eerste interimopdracht. Ghysels plaatste hem onlangs bij Imec, die samen met ASML klanten de mogelijkheid bied om chemische experimenten uit te voeren in een indrukwekkende machine die de toekomst van hightech grotendeels zal vormgeven.

Constant opnieuw getriggerd willen worden

Jelle Grimbergen (39) uit Den Bosch werkte als Supply Chain Professional in de hightech jarenlang voor ASML,  de marktleider binnen de semiconductor industrie voor het ontwikkelen en produceren van chipmachines. Hij voelde zich gevangen in een vast contract en besloot daarom als interimmer aan de slag te gaan. 

Jelle: ‘De dynamiek en variatie van het interim-bestaan passen perfect bij mijn persoonlijkheid en ambities. Ik vind het prettig om tussen de 1 en 2 jaar op een plek te werken. Daarna zoek ik bewust naar nieuwe prikkels om te blijven groeien.’ Jelle’s kracht is: problemen oplossen en nieuwe teams vooruit helpen. Jelle: ‘Recent heb ik mijn eerste interim opdracht succesvol afgerond. Het was een hele uitdagende klus die ik als Supply Chain Planner aanging. Ik werd aangetrokken omdat de productielijn van de klant tot stilstand was gekomen, met aanzienlijke verliezen tot gevolg. Door binnen korte tijd  operationele veranderingen door te voeren, konden de leveringen weer starten. Daarna bedacht ik een  stabiel plan om toekomstige uitval te voorkomen.’

De deur naar toekomstige hightech ontwikkelingen

‘Toen de situatie weer stabiel was bij mijn vorige opdracht, was ik klaar voor een nieuwe uitdaging,’ vertelt Jelle verder. ‘Toen ik mijn LinkedIn-profiel op ¨open¨ zette, stroomden de berichten binnen. Bart belde mij precies op het goede moment, met een wel heel interessant aanbod.’  

Sinds 1 september is Jelle via Ghysels werkzaam bij Imec als  Senior Planner. Hij maakt daar onderdeel uit van een team dat zich bezighoudt met technologie van de toekomst, waar mee wordt geëxperimenteerd door zeer bekende technologieleveranciers. Jelle: ‘Veel informatie is natuurlijk vertrouwelijk, maar wat ik wel mag vertellen is dat ik in mijn rol een bijdrage lever aan de ontwikkeling van de nieuwste chiptechnologie.  ASML’s machine is de meest geavanceerde in de industrie en Imec heeft zeer vooruitstrevende kennis over het maken van chips. Onze klanten krijgen een 'early access', en mogen experimenteren met deze machine. Tegen betaling onderzoeken zij cruciale chemische processen die de basis vormen voor de innovatieve technologische ontwikkelingen en toepassingen in hun eigen fabriek. Wie er wanneer mee mag testen is onderdeel van mijn werk als coördinator van de capaciteitsplanning. 

 

Open gesprekken voeren en stressbestendig zijn

Hoe blijf je rustig wanneer de leveringen naar de klant vertraging oploopt en hierdoor mogelijk miljoenen verliest, en jij bent ingevlogen om het probleem op te lossen?

Jelle: ‘Omgaan met druk is inherent aan mijn functie. Klantmeetings kunnen heel intens zijn. Wat er ook aan de hand is, ik hanteer altijd een methodische aanpak.  Ik benader problemen altijd zeer gestructureerd. Ik neem de tijd om de situatie volledig te begrijpen voordat ik verder ga. Wat is er nodig? Wat zijn de kernproblemen? Ik stel een gedegen plan op dat niet alleen de uitvoering en oplossing omvat, maar ook realistische resultaten binnen een bepaald tijdsbestek garandeert. Daarbij zoek ik actief de input van specialisten en collega's met expertise. Alleen zo krijg je een goed beeld van de situatie, en vervolgens prioriteiten stellen en eerlijk en duidelijk communiceren over wat men kan verwachten, zonder valse beloften.’

Volgens Jelle zijn communicatieve vaardigheden cruciaal in zijn vak. ‘Het persoonlijke aspect in de zakelijke wereld wordt soms onderschat. Mensen willen gezien en gewaardeerd worden. Kennismaken met de betrokkenen is niet alleen een formaliteit, maar een strategie om een waarheidsgetrouw beeld te krijgen van welke situatie dan ook. Ik ga de vloer op, praat met de mensen ter plaatse en verzamel waardevolle inzichten. Ik moedig teamleden aan om hun eigen oplossingen aan te dragen. Mijn doel is niet alleen om problemen op te lossen, maar om een cultuur van samenwerking en ideeënuitwisseling te bevorderen.’

Groot netwerk in high tech

Wanneer je start als interimmer, dan helpt het om bemiddelaars te vinden die begrijpen wat jij zoekt en deze uitdaging ook daadwerkelijk voor jou hebben. 

Jelle: ‘Bart van Ghysels is niet alleen professioneel bekwaam als bemiddelaar, maar heeft ook een persoonlijke, kleinschalige aanpak. Ghysels opereert kleinschalig en zelfstandig, in tegenstelling tot grotere entiteiten waar je al snel een nummer kunt worden. Hij wilde me eerst ontmoeten, face-to-face. Het was prettig om elkaar in de ogen te kijken, verwachtingen helder te hebben zonder verborgen agenda's. Hij toonde niet alleen interesse in mijn professionele ontwikkeling, maar ook in wie ik ben. 

Een ander positief punt dat Jelle aanstipt is het brede netwerk van Ghysels op de high-tech campus, de high tech 'place to be'. Jelle: ‘Bart kent niet alleen de gerelateerde klanten aan ASML, maar heeft ook connecties met veel high tech leveranciers. Dit is van grote waarde voor mijn toekomstplannen. Ik weet dat ik ook voor toekomstige uitdagingen bij Bart aan het juiste adres ben.’

Snel waarde toevoegen als (senior) projectmanager?

Wil je, net als Jelle, de kans grijpen om binnen korte tijd aanzienlijke waarde toe te voegen als projectmanager bij een vooraanstaand bedrijf in de high-tech sector? Aarzel dan niet en sluit je aan bij een van onze inspirerende events voor projectmanagers. Hier kun je niet alleen waardevolle inzichten opdoen, maar ook deuren openen naar opwindende nieuwe mogelijkheden. Kom langs of neem contact met ons op . Lees hier het verhaal van andere projectmanagers die wij hebben geholpen aan een nieuwe uitdaging en hoe zij samenwerken met Ghysels hebben ervaren. 

Meer blogs

greinermodel.png

Waar staat jouw (PM) organisatie?

thomasswaakquote.png

Sessie change management: mensen écht in beweging krijgen

quantum-computers.png

Waarom zouden bedrijven geïnteresseerd kunnen zijn in Quantumcomputers?

NTS Group
Logo Sonion
Logo Demcon
Sioux Technologies
Logo VDL ETG
GKN
Cowmanager

Wil jij kennismaken?

Ben jij een organisatie die op zoek is naar advies voor je project of programma omgeving? Of juist een professional die graag nieuwe uitdagingen wil verkennen. Wij helpen je vooruit!

sioux-technologies-ghysels.png

We geven je graag advies!

06 517 62 117 bart@ghysels.nl Contact opnemen