All you need is a Growth Mindset

De manier waarop je naar de wereld kijkt, bepaalt jouw effectiviteit en groei.

De vraag of intelligentie en vaardigheden (de menselijke capaciteiten) vaststaan of te ontwikkelen zijn, houdt wetenschappers al heel lang bezig. Er zijn grofweg twee kanten. De kant die denkt dat capaciteiten vaststaan en niet of nauwelijks ontwikkelbaar zijn, en de kant die zegt dat mensen hun capaciteiten verder kunnen ontwikkelen en persoonlijk kunnen groeien. Doorslaggevend argument in de discussie is de mindset.

De Amerikaanse psycholoog Carol Dweck (Stanford University 2007) ontdekte dat er twee soorten mindsets zijn: een fixed mindset (met vaste overtuigingen) en een growth mindset (open voor groei).

...

Mensen met een fixed mindset zien zichzelf en anderen als personen met een aantal capaciteiten en tekortkomingen. Daar is weinig aan te doen, denken zij. Je kunt nu eenmaal voetballen, of je kunt het niet. Mensen met een growth mindset zien de wereld als een grote leer-speeltuin waar je van alles kunt ontdekken en jezelf voortdurend opnieuw kunt uitvinden. Het is niet moeilijk om te bedenken dat mensen met een growth mindset, gemakkelijker nieuwe vaardigheden ontwikkelen en persoonlijke groei doormaken. Met alle positieve gevolgen van dien.

Wie wil jij zijn?

Meer blogs

fotovdl.jpg

Internationaal projectmanagement: zo voorkom je misverstanden

karin.jpg

Projectmanager: daarom verdien jij net als een topsporter een coach

lead_with_confidence_understanding_how_coachi.jpg

Leid met vertrouwen: begrijp hoe coaching het leiderschap in R&D vergroot

NTS Group
Logo Sonion
Logo Demcon
Sioux Technologies
Logo VDL ETG
GKN
Cowmanager

Wil jij kennismaken?

Ben jij een organisatie die op zoek is naar advies voor je project of programma omgeving? Of juist een professional die graag nieuwe uitdagingen wil verkennen. Wij helpen je vooruit!

sioux-technologies-ghysels.png

We geven je graag advies!

06 517 62 117 bart@ghysels.nl Contact opnemen