All you need is a Growth Mindset

De manier waarop je naar de wereld kijkt, bepaalt jouw effectiviteit en groei.

De vraag of intelligentie en vaardigheden (de menselijke capaciteiten) vaststaan of te ontwikkelen zijn, houdt wetenschappers al heel lang bezig. Er zijn grofweg twee kanten. De kant die denkt dat capaciteiten vaststaan en niet of nauwelijks ontwikkelbaar zijn, en de kant die zegt dat mensen hun capaciteiten verder kunnen ontwikkelen en persoonlijk kunnen groeien. Doorslaggevend argument in de discussie is de mindset.

De Amerikaanse psycholoog Carol Dweck (Stanford University 2007) ontdekte dat er twee soorten mindsets zijn: een fixed mindset (met vaste overtuigingen) en een growth mindset (open voor groei).

...

Mensen met een fixed mindset zien zichzelf en anderen als personen met een aantal capaciteiten en tekortkomingen. Daar is weinig aan te doen, denken zij. Je kunt nu eenmaal voetballen, of je kunt het niet. Mensen met een growth mindset zien de wereld als een grote leer-speeltuin waar je van alles kunt ontdekken en jezelf voortdurend opnieuw kunt uitvinden. Het is niet moeilijk om te bedenken dat mensen met een growth mindset, gemakkelijker nieuwe vaardigheden ontwikkelen en persoonlijke groei doormaken. Met alle positieve gevolgen van dien.

Wie wil jij zijn?

Meer blogs

bartghysels.jpg

Professionele recruiter: iemand die jouw belangen voorop zet

greinermodel.png

Waar staat jouw (PM) organisatie?

bartghy.jpg

Recruitmentbureau voor projectmanagers: 4 stappen naar jouw nieuwe uitdaging

NTS Group
Logo Sonion
Logo Demcon
Sioux Technologies
Logo VDL ETG
GKN
Cowmanager

Jij wilt vooruit!?

Ben je een organisatie met een projectuitdaging? Of juist een kandidaat die daaraan toe is? Neem vrijblijvend contact op. Wij denken graag met je mee en wie weet, helpen we je vooruit.

sioux-technologies-ghysels.png