Zo groei jij van een projectmanager uit tot een projectleider

Een projectmanager met goede leiderschapsvaardigheden boekt eerder en beter resultaat binnen projecten. Bij GHYSELS koppelen we daarom niet alleen projectmanagers aan multinationals en scale-ups, maar coachen hen ook on the job om nog betere leiders te worden. Deze aanpak is uniek binnen de recruitmentwereld. Maar wij geloven dat persoonlijke groei, een positieve verandering in gang zetten en werkgeluk hand in hand gaan. In dit blog vertellen wij hoe jij daar jouw voordeel mee kunt doen.

De eerste stap naar een positieve verandering

Je een nummer voelen. Energie verliezen omdat er zoveel wordt vergaderd. Teveel zaken die buiten jouw invloed liggen waardoor je niet het beste van jezelf kunt laten zien. Geen klik hebben met de manager of belangrijke stakeholders. Wanneer je als projectmanager niet op je plek zit, kun je twee dingen doen. Je kop in het zand steken en jouw geluk zoeken buiten werktijd. Of iets doen aan jouw situatie. 

Als je kiest voor het tweede, een uitdaging vinden waar je wel op je plek zit, dan kunnen wij jou helpen. Want als je op jouw werk de beste versie van jezelf kunt zijn, dan kom je energiek thuis. Met als gevolg meer energie voor jouw gezin, relatie, vrienden sport en hobby's. 

Projectmanagers helpen om meer werkgeluk te ervaren en beter te worden in hun werk, is één van de redenen waarom wij GHYSELS recruitment zijn gestart. Oprichter en eigenaar Bart Ghysels: ‘Ik heb jarenlang ervaring opgebouwd in het recruitmentvak. Met name binnen de technische industrie, en voor scale-up organisaties en multinationals zoals Philips en ASML. De projectmanagers met leiderschapsvaardigheden die ik nu koppel aan organisaties, brengen altijd een positieve verandering tot stand. Zo verander ik niet alleen organisaties ten positieve, maar vergroot ook het (werk) geluk van de professionals die ik recruit.’

Nóg beter worden via coaching en training

Hoe kan ik mijn projecten in korte tijd tot een goed einde brengen? Als het goed is houd die vraag jou elke dag bezig. Of je een junior, medior of senior projectmanager bent, dit is en blijft het doel. En dit is precies de growth mindset van professionals in ons netwerk, de professionals die het het verste schoppen. Want de manier waarop je naar de wereld kijkt, bepaald de effectiviteit en groei, van jezelf én van het team en de organisatie waarin je opereert. 

Elk project, en elke werkdag is weer een nieuwe kans om beter te worden. Wij geloven dat ieder mens best wat ondersteuning kan gebruiken om het beste in zichzelf naar boven te brengen. Daarom helpen wij de projectmanagers die wij plaatsen om nog beter te worden in hun vak. Concreet betekent dit dat iedere projectmanager gedurende 6 maanden (in totaal 10 uur) na start wordt gecoacht door een doorgewinterd zwaargewicht. Zij geven de projectmanagers periodiek advies en zijn altijd beschikbaar voor ad-hocvragen. Wij werken bewust niet met psychologen-coaches, maar juist met ervaren kennisdragers uit dezelfde business context. Zo helpen wij projectmanagers om uit te groeien tot projectleiders, en realiseren we samen de beste resultaten.

Groeien van projectmanager tot projectleider

Wat maakt iemand tot een goede projectmanager? Is het de methodiek waarmee wordt gewerkt, zoals bijvoorbeeld Agile, waterval of Prince2? Draait het om het niveau waarin je opereert, operationeel, tactisch of strategisch? 

Bart: ‘Wij zijn van mening dat, wat de ervaring of de gekozen methodiek ook is, goed projectmanagement staat of valt met goede leiderschap. Projectleiders die ook in complexe organisaties in een hoog tempo leveren, zijn hard nodig en gewild.'

Hoe herken je een goede projectleider? Bart: ‘Wij selecteren projectmanagers op hun vaardigheden om een team mee te nemen. Heeft iemand een sterke visie? Ben je in staat om duidelijke grenzen te stellen, hoe machtig de stakeholders en projectsponsoren ook zijn? Hoe flexibel ben je? Ben je in staat om moeilijke beslissingen te nemen als er sprake is van een probleem? Heb je een scherp beeld van de daadwerkelijke vooruitgang, en draag je zorg voor structurele rapportages van kwaliteit? Lukt het jou om ervoor te zorgen dat alle partijen de afgesproken regels (onder andere over de scope) goed nakomen? Dit zijn de kenmerken van een goede projectleider.’  

Jouw persoonlijke roadmap en carrièreadvies

Ben jij een projectmanager die net als wij persoonlijke groei en werkgeluk erg belangrijk vindt? Wil jij een nog betere leider worden? Dan komen wij graag met jou in contact. Het perfecte project voor je vinden, begint met weten wie jij bent. Wij doen een uitgebreide intake waarbij we uiteraard kijken naar je ervaring en competenties én uitgebreid aandacht besteden aan je stijl, ambities, gewenste rollen en business context. Wij staan voortdurend in contact met uiteenlopende organisaties, van scale-up tot multinational en van R&D tot industrialisatie. En kunnen jou hier introduceren.

Zit je nu nog op jouw plek maar wil je graag beter worden in jouw vak? Of kun je wel een sparringpartner gebruiken om de volgende stap te bepalen? Ook dan komen wij graag met jou in contact. Wij adviseren jou dan over een slimme volgende stap, en stellen samen met jou een persoonlijke roadmap op groei.

Kom langs, bel of neem contact met ons op, of stuur ons een bericht via LinkedIn.

Over GHYSELS

GHYSELS brengt organisaties en projectmanagers bij elkaar. Van Scale-up tot Multinational en van R&D tot Industrialisatie. En hoe. Wij zorgen voor een perfecte fit tussen de werkelijke behoefte van een organisatie op strategisch, tactisch of operationeel niveau en een optimale uitdaging voor de projectmanager.

Over Bart Ghysels

Bart (47) is van origine Belg, maar woont al zijn hele leven in Nederland. In zijn vrije tijd geniet hij van het bourgondische leven, en persoonlijke ontwikkeling loopt ook als een rode draad door zijn leven. Sportief is hij ook: hij houdt van windsurfen en snowboarden. In het verleden heeft hij ook veel gevoetbald, maar moest hiermee stoppen vanwege een afgescheurde kruisband. Daarnaast is hij area director van Toastmasters, een wereldwijde organisatie waarbij je beter wordt in het presenteren van boodschappen aan een publiek op podia. Daarnaast is hij lid van Groeiclub, en ook van de Covey club waarbij groei als ondernemer en ook privé centraal staat.

Meer blogs

ayat.jpg

‘Zo manage je als projectmanager jouw succes van tevoren’

bartingesprek.jpg

Projectmanager in hightech: gun jezelf de volgende stap in 2023

quantum-computers.png

Waarom zouden bedrijven geïnteresseerd kunnen zijn in Quantumcomputers?

NTS Group
Logo Sonion
Logo Demcon
Sioux Technologies
Logo VDL ETG
GKN
Cowmanager

Wil jij kennismaken?

Ben jij een organisatie die op zoek is naar advies voor je project of programma omgeving? Of juist een professional die graag nieuwe uitdagingen wil verkennen. Wij helpen je vooruit!

sioux-technologies-ghysels.png

We geven je graag advies!

06 517 62 117 bart@ghysels.nl Contact opnemen