science-in-hd-7maydcamwrq-unsplash.jpg

Research & Development

De R&D is bij uitstek een projectomgeving. In dit dynamische en veelomvattende werkgebied is elk vraagstuk uniek.

Twee werelden

R&D wordt veel gezien als één proces, maar zijn in feite twee heel verschillende activiteiten. Research heeft een ander karakter dan Development. In Research zien we steeds meer multidisciplinaire samenwerkingen, waarbij bedrijven vaak de handen ineenslaan met externe onderzoeksinstituten, universiteiten en testcentra. Het onderzoeksproces laat zich moeilijk vangen in de tijd om de vinding te voltooien. Bij Development zijn de stappen veel nadrukkelijker gedefinieerd en is time-to-market het cruciale uitgangspunt om de concurrentie voor te blijven.

Unieke vraagstukken

In dit dynamische en veelomvattende werkgebied is elk vraagstuk uniek. Bovendien wordt R&D gekenmerkt door een iteratief proces: een projectplan kan er nog zo mooi uitzien, de resultaten in elke fase bepalen de vervolgstappen. Terug naar de tekentafel. Nieuwe ontwikkelingsronde. Uitgebreider testen. Budgettaire Go / No Go. De uitkomst van een R&D-traject is vooraf onbekend.

Beheersbaar houden

Projectmanagement in de R&D is een methode om kosten en planning beheersbaar te houden, arbeid effectief en efficiënt en kwaliteit hoog. De kenmerken van R&D maken dit tot een uitdagende werkomgeving waarbij succes wordt bepaald door een hoogwaardige vinding en prototyping, uitgebreid testwerk en een goed proces voor industrialisatie en commercialisatie.

NTS Group
Logo Sonion
Logo Demcon
Sioux Technologies
Logo VDL ETG
GKN
Cowmanager

Wil jij kennismaken?

Ben jij een organisatie die op zoek is naar advies voor je project of programma omgeving? Of juist een professional die graag nieuwe uitdagingen wil verkennen. Wij helpen je vooruit!

sioux-technologies-ghysels.png

We geven je graag advies!

06 517 62 117 bart@ghysels.nl Contact opnemen